Leer al doende ecologisch tuinieren in de Samentuin

Vanaf 2022 starten we met een ‘samentuin’. Het wordt een moestuin volgens de ‘permacultuur’-principes. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij ‘de groenploeg‘, mee de handen uit de mouwen te steken en mee te delen in de oogst van de tuin.

We laten ons ondersteunen door VELT  (Vereniging voor Ecologisch leven en tuinieren). Al doende leren we hoe we kunnen tuinieren met de natuur mee. Daarbij vermijden we pesticiden en klassieke bemestingsmethoden. Een gezonde permacultuurtuin houdt immers zichzelf grotendeels in stand.

Permacultuur tracht systemen te creëren die zichzelf in stand houden, net zoals in de natuur. Bovendien boots je zoveel mogelijk het ecosysteem van je streek na. Als dit lukt, heb je een mooie opbrengst met een minimum aan energie en zonder afval (bron: Velt.nu).

Kijken mag, meedoen ook

Kom eens langs. De houten poort (naast zorgbakkerij ComPani) staat sowieso elke vrijdagvoormiddag open. Of neem contact op met onze ‘groenploeg’ via brouwerei@mundohh.be voor een geleide wandeling of meer informatie of hoe je kan meedoen.