Workshop 17/9/22: Groenten fermenteren

Fermentatie is een van de oudste conserveringstechnieken ter wereld. Door fermentatie verandert de smaak, het uiterlijk, de geur en/of de houdbaarheid van het product. Ook de zuurgraad en de verteerbaarheid kan veranderen door te fermenteren. Witte kool wordt door fermentatie bijvoorbeeld zuurkool. Maar er zijn tal van andere groenten die je kan fermenteren.

Tijdens de workshop leer je de geheimen van het fermenteren al doende. Je zal zien, zo moeilijk is het niet.

Wanneer:zaterdag 17 september 2022 van 10u tot 12u
Plaats:brouwerijschuur – Dorpsstraat 45 (naast bakkerij ComPani)
Meebrengen:Snijplank, scherp aardappelmesje, scherp groentenmes, mandoline (indien in bezit), schort
Deelnameprijs:€ 15,00 (Inbegrepen: groenten en bokalen die je mag meenemen)
Inschrijven: via het contactformulier of mailtje naar brouwerei@mundohh.be
Schrijf je in voor deze workshop

    De workshop gaat door vanaf 5 deelnemers – max. 12 deelnemers