Haksberg

Haksberg is een uitgestrekt domein bos- en parkgebied in het Hageland, met een kasteeltje uit de 19de eeuw, een wijnterras, glooiende wijngaarden en goede Belgische wijn. De ijzerzandsteen in de Hagelandse bodem houdt de warmte van de dag vast zodat de druiven er ook ‘s
nachts van kunnen profiteren. Hilde Rutten, afkomstig uit Houthalen, vinificeert op het domein witte, rosé en rode kwaliteitswijnen. Het verzorgen van de wijnstokken en de oogst doen we op Haksberg manueel, want dat garandeert de beste kwaliteit van de druiven. De wijn wordt vergist bij lage temperatuur, waardoor het proces langer duurt en er meer tijd is voor het ontwikkelen van geur- en aromastoffen.

In de wijngaard staan traditionele druivenrassen zoals Dornfelder, Auxerrois en Pinot Noir, en de schimmelresistente Souvignier Gris en Muscaris. Deze druivenrassen zijn het beste aangepast aan de bodem en het klimaat. Op Haksberg is duurzaamheid een prioriteit. We gebruiken geen herbiciden in de wijngaard, maar verwijderen het onkruid tussen de planten mechanisch met de schoffelmachine. We gebruiken zoveel als mogelijk gewasbeschermingsmiddelen die toegelaten zijn in de biologische landbouw.

Bezoek de wijngaard, leer meer over wijnbouw en wijnmaken, en proef de wijn van het domein. Je kan voor je groep een rondleiding reserveren met degustatie, of een wijnworkshop met streekhapjes.

Contact:
Hilde Rutten
+32 485 45 13 60
info@haksberg.be
www.haksberg.be

>Toon alle partners