De Vlaspit

De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsproject. Dit betekent dat wij werk en opleiding geven aan mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. De Vlaspit staat voor kwaliteitsvolle producten en diensten vanuit een maatschappelijke meerwaarde. Rendabiliteit, veiligheid, efficiƫntie en zorg zijn de bouwstenen van onze organisatie.

Kaarsen

In onze eigen ateliers maken we tuinkaarsen, rustieke interieurkaarsen en tafelkaarsen. Rustieke interieurkaarsen en tafelkaarsen produceren we nog altijd op ambachtelijke wijze. Het productieproces van de tuinkaarsen werd in 2006 geautomatiseerd. Respect voor mens, milieu en materialen staan centraal binnen de werking. Mens: bij ons werken mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Wij zorgen voor een veilige werkplek waar men werkervaring kan opdoen en opleiding kan volgen. Materialen & Milieu: we zamelen kaarsresten in en hergebruiken de paraffine. De warmte die vrijkomt bij de smeltingsprocessen wordt opgevangen.

Kurk

Recycork is een netwerk voor kurkrecyclage bestaande uit partners uit de sociale economie en voorzieningen voor personen met een handicap, die samenwerken met gemeenten, intercommunales en bedrijven.

Meer info: https://www.devlaspit.be

>Toon alle partners